Cleantech: Aqua Robur GAEU:s senaste investering

GAEU Ventures har investerat i vattenövervakningsföretaget Aqua Robur Technologies.

En stark drivkraft på marknaden för övervakning av vattenflöden är insikten om de höga kostnader och effektivitetsförluster som uppstår på grund av att stora mängder vatten läcker ut eller inte används optimalt. Därför genomgår branschen just nu en banbrytande förändring där smart digitalisering ersätter föråldrade metoder.

Aqua Robur har tagit en ledande position på marknaden. Företaget hjälper vattenbolag att få kontroll över sina vattennät genom att tillhandahålla innovativa, flexibla och kostnadseffektiva IoT-lösningar skräddarsydda efter kundernas specifika krav.

Aqua Roburs Fenix Hub, en IoT-lösning med överlägsen prestanda, har vunnit flera priser för sin geniala design, bland annat EU:s Horizon Award för sin förmåga att lösa ett viktigt samhällsproblem bättre än någon annan produkt. Fenix Hub är idag en etablerad lösning som finns i många länder i Europa.

"Vi är mycket nöjda med vår investering i Aqua Robur. Efterfrågan på företagets innovativa produkter är mycket stor, personalen är mycket kompetent och säljorienterad och teknikavdelningen är på topp. Att ägargruppen dessutom består av kapitalstarka aktörer med kompetens och breda nätverk är naturligtvis också mycket bra", kommenterar Roland Vilhelmsson, ägarrepresentant för GAEU Ventures.

Läs mer

Roland Vilhelmsson, CEO GAEU Ventures, 070-205 87 29, roland.vilhelmsson@gaeu.se

#cleantech #industry #watertech #iot

Next
Next

Nordic Quick Systems innovativa kedjehjul nästa investering för GAEU Ventures